Social 13 Iulie 2007 23:02
Palatul Mogosoaia reprezinta oficial Romania, incepind de miercuri, in celebra expozitie de miniaturi de la Bruxelles „Mica Europa“.
Macheta Palatului Mogosoaia s-a alaturat altor circa 300 de machete si simboluri ale Europei, realizate la scara de 1/25, reprezentind cele mai cunoscute monumente ale tarilor membre ale Uniunii Europene. Dupa ce au fost selectate de o comisie speciala, machetele au fost plasate in expozitia din Parcul Expozitional al capitalei belgiene, de linga Atomiu.

Criteriile care au stat la baza deciziei istoricilor, inca din 1987, data montarii primelor miniaturi, includ importanta socio-culturala sau arhitecturala a monumentului respectiv, frumusetea sa, dar si posibilitatea ca el sa fie redat, cu toate detaliile, la scara impusa de 1/25. Urmeaza apoi un program laborios de realizare a machetei, care trebuie sa redea cit mai fidel modelul original. De exemplu, Catedrala San Juan de Compostela, din Spania, a necesitat 24.000 de ore de munca pentru realizare, insa macheta reda cu mare fidelitate toata dantelaria de pe zidurile sale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.