Social 13 Iulie 2007 16:29
Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, Dan Mogos, a declarat astazi ca cele patru corturi anticanicula instalate in Craiova trebuie desfiintate, deoarece caldura din ele este insuportabila, iar, in unele cazuri, asistentelor medicale li s-a rau din cauza temperaturii prea ridicate.

„In cazul corturilor de prim-ajutor care au fost instalate in Craiova s-a facut o analiza a avantajelor si dezavantajelor pe care acestea le prezinta. Am ajuns la concluzia ca acestea trebuie desfiintate, pentru ca nu au conditii bune de functionare. Calura din interior este insuportabila, cu toate ca s-a incercat instalarea unor ventilatoare si a unor generatoare de curent. Din cauza acestor generatoare s-a ajuns la o poluare fonica, lucru ce impiedica asistentele sa ia tensiunea pacientilor si sa ii consulte. In unele cazuri, asistentele au fost primii pacienti, pentru ca li s-a facut rau de la caldura din interior”, a spus Dan Mogos, transmite corespondentul NewsIn.

Acesta a adaugat ca desfiintarea corturilor de prim-ajutor este sustinuta si de o analiza realizata de medicii francezi.Totodata, Mogos spune ca centrele de prim-ajutor vor fi mutate in incaperi ale institutiilor publice.
„Domnul Nicolaescu ne-a sugerat sa mutam aceste puncte in institutii publice. Eu m-am gandit, in timpul videoconferintei, ca le-am putea amplasa in incinta Primariei Craiovei, a Prefecturii Dolj, a Teatrului National sau Universitatii din Craiova. Nu este nevoie de incaperi foarte spatioase, trebuie numai sa aiba aer conditionat, sa ducem personal calificat, apa si medicamente”, a mai spus directorul ASP Dolj.

Cu toate acestea, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, nu vrea sa renunte la corturile de prim-ajutor, sustinand ca acestea pot fi imbunatatite. „Eu unul nu as merge pe aceasta masura. Nu sunt de acord cu desfiintarea lor. Bineinteles ca mai putem organiza si alte puncte, dar as merge pe ideea sa le mentinem si pe acestea. Am incercat sa instalam niste ventilatoare, daca nu sunt bune vom vedea cum putem sa instalam alte sisteme de racire. Astfel de corturi sunt folosite si de ministerele din Italia si functioneaza”, a spus Nicolae Giugea.

Cele patru corturi anti-canicula au fost amplasate de pompieri in spatele Teatrului National „Marin Sorescu“, in zona Universitatii din Craiova, la Piata Mare si in parcarea Cinematografului „30 Decembrie“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.