Social 12 Iulie 2007 00:39
Festivalul Producatorilor de Film Independenti, aflat la a doua editie, de altfel singurul din Europa, se desfasoara la Constanta, filmele fiind proiectate la Mamaia, Constanta si Vama Veche.
Festivalul Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) a programat in acest an cinci filme de lungmetraj romanesti, toate proiectate la Teatrul de Vara din Mamaia. Vor fi prezentate peliculele „California Dreamin' (nesfarsit)”, in regia lui Cristian Nemescu, premiat la Cannes cu trofeul sectiunii Un Certain Regard, cel care va fi proiectat si in deschidere, filmul laureat cu Palme D'Or in 2007, „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in regia lui Cristian Mungiu, „Ingerul necesar”, lungmetrajul de debut al lui Gheorghe Preda, „Cocosul decapitat”, coproductia romano-maghiaro-austriaco-germana, regizata de Radu Gabrea si debutul regizorului Adrian Sitaru in lungmetraj, prezentat in avanpremiera absoluta la Constanta, „Pescuitul sportiv”. Filmul lui Mungiu va fi recompensat cu un premiu de excelenta, fiind programat la gala de inchidere. Festivalul Producatorilor de Film Independenti are un buget de aproximativ 300.000 de euro, din care aproape 80% este asigurat de Consiliul Judetean Constanta, iar restul, de Centrul National al Cinematografiei. Peliculele vor rula si in Vama Veche, la Soni, unde proiectiile vor avea loc de la ora 24.00, dupa concerte sustinute de trupe de rock. Ultima zi de festival va fi 15 iulie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.