Social 12 Iulie 2007 16:41
Romanii, alaturi de bulgari, sunt cetatenii din Uniunea Europeana care au cea mai mare incredere in televiziune si in presa scrisa (88%), comparativ cu increderea pe care o acorda institutiilor parlamentului si guvernului (19%), arata Eurobarometrul de primavara realizat de firma de cercetare TNS.

Spre deosebire de romani si bulgari, 56% dintre cetatenii tarilor care faceau parte din UE 15 (tarile membre inainte de valul de aderare din 2004) au incredere in televiziune si 46% dintre ei in presa scrisa. Eurobarometrul arata ca 49% dintre cetatenii tarilor UE 15 au increderea in parlament si 45 dintre ei au incredere in guvern.

O situatie asemanatoare romanilor si bulgarilor se intalneste in cele zece tari care au aderat la UE in 2004. In aceste tari, 61% dintre cetateni au incredere in televiziune si 44% in presa scrisa in timp ce 25% au incredere in guvern si 21%, in parlament, informeaza NewsIn.

Acest Eurobaromentru arata o crestere a increderii romanilor in televiziune si presa scrisa fata de Eurobarometrul precedent, realizat in toamna anului trecut, si o scadere a increderii in guvern si Parlament. Fata de toamna trecuta increderea romanilor in televiziune a crescut cu 14%, iar in presa scrisa a crecut cu 8% in timp ce increderea in guvern a scazut cu 8%, iar in parlament, cu 5%.

Eurobarometrul standard 67 a fost realizat de firma de cercetare TNS si reprezinta primul studiu de acest tip in care Romania apare ca stat membru al UE. Eurobarometrul a fost realizat in perioada 10 aprilie - 8 mai, pe un esantion de 1.019 persoane si are o marja de eroare de +/- 3,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.