Intr-una din zilele in care se amenaja expozitia (o zi de weekend), un domn care avea de-a face cu arta a intrat in spatiul in care tocmai se lucra, marturisind ca ii plac fotografiile, insa nu intelege de ce expozitia are loc... aici. Ar trebui poate sa ma simt ofensat, insa intrebarea este, de fapt, cit se poate de oportuna.
Asadar, de ce ,,aici''? Judecind obiectiv, spatiul (partial amenajat) nu se poate spune ca cere o expozitie, din multe motive - o implacabila tejghea de beton tip ,,Posta romana'', un ghiseu-casierie deprimant, urme de inundatie pe una dintre coloanele retelei de apa (ce capodopera!) si, in fine, o urita rama metalica pentru ceea ce s-ar numi vitrina. Da, un fost spatiu comercial si de relatii cu publicul - generos ca suprafata -, care totusi necesita in continuare amenajari si adaptari multiple, deci un buget suficient si constant.

Cine sint cei care expun? Cercetatori din institut - Simona Galatchi (indianist), Rodica Pop (mongolist), Renata Tatomir (egiptolog) si subsemnatul (sinolog) - toti acestia furnizind fotografii pe suport de hirtie sau digital, captate in timpul deplasarilor in India, Mongolia, Egipt, Iordania, Nepal, in diverse zone ale intinsului Tibet (Lhasa si extremitatea vestica a provinciei Sichuan, China), Cambodgia, Malaezia si Laos.