Social 11 Iulie 2007 00:39
Piata Arcul de Triumf va intra in renovare, cel mai probabil la sfirsitul anului 2007, Primaria Capitalei intentionind sa construiasca un pasaj rutier si unul pietonal sub monumentul istoric de pe bulevardul Kiseleff.
Lucrarile de modernizare a zonei "Piata Arcul de Triumf" presupun construirea unui pasaj rutier - lung de 1,6 kilometri - si a unui pasaj pietonal, cu cinci cai de acces, dintre care una direct catre monumentul istoric, potrivit unui proiect de hotarire ce va fi discutat in sedinta de miine a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Pentru realizarea celor doua constructii, municipalitatea va aloca aproximativ 140 de milioane lei (peste 41 milioane euro).

Potrivit lui Gheorghe Udriste, directorul Directiei Generale de Infrastructura si Servicii Publice din cadrul Primariei Capitalei, pasajul rutier va fi construit de-a lungul Soselei Kiseleff, pe sub Arcul de Triumf. De asemenea, pasajul pietonal - construit deasupra celui rutier - va avea o suprafata de aproximativ 3000 metri patrati si cinci cai de acces (patru dinspre strazile Alexandru Constantinescu, Bd. Maresal Averescu, Bd. Maresal Prezan, Soseaua Kiseleff, iar una din interiorul pasajului catre Arcul de Triumf). Zona pasajului pietonal va avea si functiuni pentru spatii comerciale sau galerii de arta, potrivit proiectului municipal. Lucrarile de modernizare a Pietei Arcului de Triumf presupun si lucrari de consolidare si modernizare a monumentului istoric. Municipalitatea intentioneaza sa amenajeze cinci lifturi care sa asigure accesul publicului din pasajul pietonal catre terasa monumentului istoric. Oficialii municipali estimeaza ca lucrarile de modernizare vor incepe cel mai probabil la sfirsitul acestui an si vor dura, potrivit estimarilor, trei ani si patru luni.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.