Cadrele didactice ar putea sa nu mai primeasca salarii de merit deoarece oficialii Ministerului Educatiei considera ca aceste sume suplimentare acordate ca recompensa nu sint justificate de munca depusa. „Salariul de merit pentru cadrele didactice va trebui sa dispara, deoarece invatatorii aranjeaza sa primeasca diplome ca au participat la diverse cursuri si cercuri scolare, ca sa dea bine la dosarul pentru salariul de merit“, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat pentru invatamintul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa.

Demnitarul a explicat ca, de multe ori, elevii sint obligati sa participe la diverse concursuri ca sa se justifice salariul de merit al profesorului. In plus, secretarul de stat a mentionat faptul ca din aceasta cauza sufera procesul de invatamint, mai ales in clasele primare, deoarece anumite ore, cum este cazul orelor de sport, sint transformate in ore de pregatire.

„In loc sa faca orele de sport, elevii fac citire, gramatica sau matematica, pentru ca trebuie sa fie pregatiti pentru diversele concursuri la care participa. Copilul trebuie sa faca sport, muzica si desen, pentru ca are nevoie“, a mai spus Svetlana Preoteasa.