Daca catelul dumneavoastra se regaseste printre rasele considerate periculoase sau agresive, conform ordonantei 55/2002 , legea nu va da voie sa il scoateti afara. Astfel, accesul cainilor din rasa Pitt Bull, Borebull si Bandog in locurile publice si in mijloacele de transport in comun, cu exceptia drumurilor si cailor de acces catre acestea, unde botnita si lesa este obligatorie, este strict interzis.

De asemenea, stationarea acestora in partile commune ale imobilelor este strict interzisa, deci, sa va fereasca sfantul sa va opriti la o conversatie in scara cu patrupedul de lesa, deoarece sunteti pasibili de amenda. Si, daca reusiti sa ajungeti pe trasee ocolitoare, cum cere legea, cu catelul in parc, va confruntati cu alta problema: spatiul special amenajat pentru caini de Primarie se intinde doar pe cativa meretiri patrati, insuficient pentru a incapea acolo toti cateii din cartier scosi de catre stapani la aceeasi ora cu dumneavoastra. Asta, in timp ce maidanezii zburda liberi pe unde vor ei dincolo de gard.

O problema si mai mare pentru stapanii cainilor �stigmatizati� de ordonanta alesilor nostrii, este mersul la veterinar pentru tratamente si autorizatii, in situatia in care nu aveti masina proprie. Daca nu il inregistrati in termen de max 60 de zile de cand intra in casa dvs, primiti amenda. Daca va urcati cu el in mijloacele de transport in comun pentru a merge sa il inregistrati, sau sa il vaccinati, iar riscati sa primiti amenda.