Social 10 Iulie 2007 14:32
Bacalaureatul din aceasta vara a dat batai de cap multora dintre elevii de liceu. Astfel, promovabilitatea partiala a examenului la nivelul intregii tari, conform datelor de la Ministerul Educatiei, este de 80,70 la suta pana la aceasta ora. La Minister mai sunt asteptate insa, datele de la trei centre de examen din doua judete.

Cu toate acestea, campion la procentul de promovabilitate este judetul Suceava. Aici, aproximativ 96 la suta dintre elevii de liceu au reusit sa treaca bacalaureatul, pe cand, in judetul Ilfov, numai 15% au reusit sa treaca de acest examen.

La capitolul cele mai bune rezultate din tara, elevii din judetul Suceava au castigat detasat cu o promovabilitate de aproximativ 96 la suta, urmati de candidatii din Constanta, cu 95 la suta.

De cealalta parte, in judetul Ilfov s-au inregistrat doua recorduri negative, la sesiuniea iunie-iulie 2007 a examenului de bacalaureat. In primul rand, elevii din acest judet au avut cele mai slabe rezultate din intreaga tara, cu o promovabilitate de doar 15 la suta. Totodata, in acest judet s-a inregistrat o promovabilitate la limba si literatura romana de doar 39 la suta.

Rezultatele partiale ale examenului de bacalaureat au fost afisate la comisiile de examen din intreaga tara si pe pagina de internet www.bacalaureat.edu.ro. Solutionarea contestatiilor este prevazuta pentru perioada 8 - 9 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 10 iulie. In 2006, promovabilitatea la nivel national a fost de aproximativ 83 la suta, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.