Filmul laureat al Premiului 'Un Certain Regard' la Festivalul de la Cannes, editia 2007, 'California Dreamin� (nesfarsit)', a fost prezentat chiar in deschiderea evenimentului. Programul cuprinde si mediumetrajul 'Marilena de la P7' (2006), scurtmetrajele'Poveste la scara C' (2003), 'Mihai si Cristina' (2001), 'Mecano' (2001), 'La bloc oamenii mor dupa muzica' (2000).Opera regretatului cineast roman a fost evocata la proiectia de gala a peliculei �California Dreamin� (nesfarsit)�, de trei dintre colaboratorii sai cei mai apropiati, actritele Maria Dinulescu, Madalina Ghitescu, si monteurul Catalin Cristutiu.

Cristian Nemescu a fost unul dintre cineastii cei mai promitatori ai tinerei generatii, adept al unui �discurs cinematografic firesc, nesofisticat si lipsit de pudibonderie�, dupa cum apreciaza critica de specialitate. Filmele sale au fost premiate la peste 20 de festivaluri din Europa, America si Asia. Scurtmetrajul �Poveste la scara C�, lucrarea sa de licenta a obtinut, printre altele, Marele Premiu la �NYU International Student Film Festival� din SUA, iar Academia Europeana de Film l-a nominalizat pentru �cel mai bun scurtmetraj�.
Festivalul cuprinde peste 200 sute de filme, grupate in mai multe sectiuni. In mod traditional, Marele Premiu se acorda filmului cu cel mai bun scenariu.