Social 7 Iulie 2007 00:52
Cerealele indulcite consumate la micul dejun pot contribui la imbunatatirea memoriei adolescentilor, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori australieni care va fi prezentat la Congresul mondial de neurostiinta ce va avea loc la sfirsitul lunii la Melbourne.

Cercetatorii de la Universitatea Australia de Vest au descoperit ca persoanele care consuma la micul dejun cereale cu un continut mai mare de zahar au obtinut rezultate mai bune la testele de memorie. La studiu au participat 37 de elevi cu virste cuprinse intre 14 si 17 ani. O parte dintre subiecti a consumat la micul dejun cereale cu un index glicemic ridicat, ale caror zaharuri se dizolva repede in singe.

Ceilalti voluntari au consumat cereale cu un indice glicemic scazut. Elevii au avut de memorat o lista de 20 de cuvinte, nume de unelte, fructe, legume, ierburi, condimente si ustensile de bucatarie.

Participantii au fost rugati sa faca o serie de miscari cu miinile in timp ce memorau cuvintele pentru ca atentia lor sa fie distrasa. Subiectii care au consumat cereale cu indice glicemic ridicat au retinut, in medie, cu doua cuvinte mai mult decit ceilalti. Expertii avertizeaza totusi ca alimentele cu un continut glicemic ridicat nu sint recomandate zilnic pentru imbunatatirea performantelor intelectuale ale adolescentilor, pentru ca pot fi responsabile de aparitia obezitatii, diabetului sau a altor boli grave.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.