Social 6 Iulie 2007 00:14
Un dispozitiv care alerteaza soferii despre iminenta unui accident rutier si care permite masinilor sa "comunice" intre ele pe o raza de pina la 275 de metri a fost prezentat de compania de automobile General Motors, informeaza thisislondon.co.uk. Sistemul format din aceste dispozitive, care se plaseaza pe bordul masinii, permite automobilelor sa comunice intre ele pe o raza de pina la 275 de metri, chiar si dupa colturi.
Sunetul alarmei imita doua automobile care se tamponeaza. Dispozitivul avertizeaza soferul prin sunete, lumini intermitente si vibratii ale scaunului, dar poate fi programat si sa frineze automat masina.

Totusi, soferul ramine cel care controleaza automobilul. Tehnologia V2V - "vehicle to vehicle" - utilizeaza datele culese de sistemul de navigatie prin satelit pentru a determina locatia precisa a unei masini. Informatiile sint transmise prin intermediul unei retele wireless la celelalte masini care sint incluse in sistem. General Motors spune ca sistemul ar putea reduce semnificativ numarul accidentelor provocate de vizibilitatea redusa. General Motors, care detine marci precum Vauxhall, Opel, Saab, Cadillac si Chevrolet, spune ca sistemul ar costa aproximativ 125 de lire sterline (185 de euro) si este deja operational. Totusi, abia peste aproximativ 6 ani aceasta tehnologie va putea fi aplicata pe toate masinile produse de companie.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.