Social 6 Iulie 2007 23:27
S-a nascut in Brooklyn, dar avea radacini romanesti. Cu toate acestea, nu a vazut niciodata Romania, in schimb romanii au vazut-o pe ea, gratie... papusilor Muppets.

E vorba despre Beverly Sills, cea mai populara soprana americana care a plecat dintre noi cu doua zile in urma. New York Times scria ieri despre ea ca intrupa „ideea americana de primadona”, iar faptul ca era telegenica si plina de vitalitate la fiecare aparitie TV i-a asigurat celebritatea si a transformat-o in cel mai bun avocat al „cauzei artelor”.

Viata ei corespundea si ea „visului american”, pe care ajunsese sa-l traiasca: plecase de la origini modeste, parintii ei - tatal, roman si mama, rusoaica din Odessa - emigrasera in America in cautarea unei vieti mai bune.

Mai apoi a avut parte de-a lungul existentei de ani intregi de eforturi sustinute pentru a-si urma cariera, de tragedii familiale si, nu in ultimul rand, de triumf artistic. Americanii o apreciau si pentru ca, spre deosebire de colegii ei de scena, nu studiase in Europa, ci era un produs autentic american, care nici nu a cantat pana la 36 de ani decat la ea acasa.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.