Social 6 Iulie 2007 23:21
Festivalul de la Karlovy Vary, ajuns la a 42-a editie, a inceput deja pe 29 iunie, dar invitatii inca mai sosesc.
Printre ei ma numar si eu, drept pentru care, alaturi de doi slovaci si doi straini care nu stiu ce natie sunt pentru ca vorbesc engleza (curata globalizare!), sunt imbarcata intr-un microbuz VIP si o luam spre Karlovy Vary. Sunt 107 kilometri, n-ar fi mult, dar se circula oribil, asa ca reusim sa facem mai mult de doua ore pana in orasul, mai degraba statiune, Carlsbad, unde in aceste zile, mai exact pana pe 7 iulie, oamenii nu
vin sa se vindece de nevroze, pietre la rinichi sau mai stiu eu ce, ci sa vada filme.

Prima impresie e nemaipomenita: e frig!! E soare si frig, un soare clar, net, dar un frig fara compromisuri. Oare pe ce planeta am ajuns, din care constelatie, alta decat cele cainate de Al Gore? N-am reusit pana acum, cand scriu, sa vad mare lucru din Carlsbad, dar pot spune ca nu mai e nevoie de veverite pentru a desavarsi impresia. Statiunea a crescut in eleganta de la an la an, se spune, iar acum e curata si la standarde inalte, occidentale. E in orice caz plin de flori, iar in restaurante nu se fumeaza. Plin de lume, foarte multi tineri care se ingramadesc mai ales in hostelurile aflate pe langa Hotel Termal, teatrul principal al operatiunilor, unde se afla principalele sali de proiectie, casele de bilete si birourile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.