Amatorii de sporturi in sanul naturii vin la Corbu in grupuri organizate, pentru a beneficia de pachetul turistic care le ofera reducere la cazare daca fac miscare. Le trebuie doar muschi, bunavointa si curaj.
Pensiunea din zona le pune la dispozitie echipament si instructori pentru caiac-canoe, windsurfing, sailing, dar si pentru escalada, tras cu arcul, pescuit, ciclism, calarie, tenis, volei, fotbal, badmington. „Preturile sunt la jumatate fata de cele practicate in Mamaia”, spun gazdele, interesate de afirmarea complexului ca baza turistica si sportiva.

Mamaia, km 0

Pentru un constantean, pasiunea pentru apa pare fireasca, iar Eduard este un constantean cu armata la Scafandri si patalama de salvamar si instructor, care cunoaste tot ce misca in Mamaia, de la guvizi pana la „sirene”.

Din scoala vietii facuta la intensiv pe malul marii a deprins dezinvoltura, chef de viata si aplomb. „Cand aveam turisti straini la scufundari, ii duceam la Mamaia, Agigea sau Eforie, pentru ca Marea Neagra nu este asa spectaculoasa.

Le mai aratam un melc, o midie, o rapana... Oamenii fusesera in Seychelles, in Cuba si veneau sa vada marea noastra desertica. La noi nu sunt valuri mari, nu exista maree, iar topografia malului nu permite sa faci surfing, de exemplu.

Dar, fara indoiala, Mamaia este kilometrul 0 al sporturilor nautice, pentru ca are si mare, si lac, si fite. Tot romanul care vine la mare vrea sa se dea cu sky-jetul, ca orice patron de terasa sau operator de plaja isi face si un punct de agrement nautic pentru inchiriat sky-jetul. Care are un pic de scoala se baga la scufundari, iar cine are spirit de aventura face kite”, ordoneaza Edi lucrurile.