Social 5 Iulie 2007 01:10
Sporturi nautice se fac pornind din nordul litoralului constantean, in Corbu cel salbatic, amenintat de ghilotina mercantilismului. Pe Lacul Corbu – daca faci abstractie de silueta amenintatoare a Rafinariei Petromidia ce se profileaza in zare – peisajul este inspirator, la propriu si la figurat. Cativa pescari, copii cu biciclete pe drumul alb si pietruit, sunete estompate.

Amatorii de sporturi in sanul naturii vin la Corbu in grupuri organizate, pentru a beneficia de pachetul turistic care le ofera reducere la cazare daca fac miscare. Le trebuie doar muschi, bunavointa si curaj.
Pensiunea din zona le pune la dispozitie echipament si instructori pentru caiac-canoe, windsurfing, sailing, dar si pentru escalada, tras cu arcul, pescuit, ciclism, calarie, tenis, volei, fotbal, badmington. „Preturile sunt la jumatate fata de cele practicate in Mamaia”, spun gazdele, interesate de afirmarea complexului ca baza turistica si sportiva.

Mamaia, km 0

Pentru un constantean, pasiunea pentru apa pare fireasca, iar Eduard este un constantean cu armata la Scafandri si patalama de salvamar si instructor, care cunoaste tot ce misca in Mamaia, de la guvizi pana la „sirene”.

Din scoala vietii facuta la intensiv pe malul marii a deprins dezinvoltura, chef de viata si aplomb. „Cand aveam turisti straini la scufundari, ii duceam la Mamaia, Agigea sau Eforie, pentru ca Marea Neagra nu este asa spectaculoasa.

Le mai aratam un melc, o midie, o rapana... Oamenii fusesera in Seychelles, in Cuba si veneau sa vada marea noastra desertica. La noi nu sunt valuri mari, nu exista maree, iar topografia malului nu permite sa faci surfing, de exemplu.

Dar, fara indoiala, Mamaia este kilometrul 0 al sporturilor nautice, pentru ca are si mare, si lac, si fite. Tot romanul care vine la mare vrea sa se dea cu sky-jetul, ca orice patron de terasa sau operator de plaja isi face si un punct de agrement nautic pentru inchiriat sky-jetul. Care are un pic de scoala se baga la scufundari, iar cine are spirit de aventura face kite”, ordoneaza Edi lucrurile.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.