Iti place sa vizitezi cele mai interesante locuri din lume, sa afli totul despre cultura si istoria civilizatiilor? Sau, dimpotriva, ocolesti cu grija fiecare obiectiv turistic „traditional”, de teama plictiselii?

Indiferent daca esti sau nu un impatimit al galeriilor si muzeelor, merita sa vizitezi cele mai interesante 20 de muzee din lume. Potrivit topului realizat de Discovery Travel, primele cinci dintre acestea se afla chiar in Europa.

1 British Museum, Londra. Specialistii de la Discovery l-au ales drept cel mai complex si fascinant muzeu. De ce? Pentru ca reuseste sa cuprinda intreaga lume sub acelasi acoperis. Cu greu ai putea parcurge, intr-o singura zi, toate incaperile.

De la Egiptul Antic la exponate din Grecia si Roma, costumele indienilor din zona Americii si obiecte preistorice, toate si-au gasit un loc in cladirea din inima Londrei.

O vizita la muzeu nu te costa nimic. In schimb, iti ofera o proiectie generoasa asupra culturilor lumii si a originilor acestora, fiind una dintre putinele ocazii de a descoperi cultura propriei tari in contextul intregii lumi.

2 Luvru, Paris.
Putini vizitatori ai capitalei Frantei au rezistat tentatiei de a vizita celebrul Luvru, unde traieste toata istoria acestei tari. Intri pe langa piramida contemporana, din sticla, mergi in jurul fortaretei prin secolul al XII-lea, urmezi scarile dintre galeriile regilor din secolul al XVI-lea si, datorita revolutiei din secolul al XVIII-lea, patrunzi in aproape toate celelalte incaperi. Desi vei vedea doar piese renumite, merita sa profiti de vizita si pentru a admira fiecare camera si coridor.