Ministrul de stat Adriean Videanu a anuntat, ieri, ca din profitul pe 2004 al Loteriei Romane, care, anul trecut, a fost de 856 miliarde lei, va fi alocata o suma pentru construirea unei arene de sport multifunctionale, polivalenta. Investitia ar urma sa se intinda pe o perioada de trei ani si va costa, in final, intre 40-45 milioane de euro, banii fiind asigurati in totalitate din profitul pe urmatorii trei ani ai Loteriei Romane. Viitorul complex va fi construit in partea de nord a Bucurestiului, pentru a facilita accesul la aeroport.

"Exista identificate doua terenuri, insa nu pot sa spun care sunt acestea, deoarece, maine, pretul acestor terenuri ar creste de cinci ori", a spus Videanu. Potrivit Ordonantei de urgenta aprobate de Guvern, complexul va fi unul de ultima generatie si va cuprinde arene sportive pentru gazduirea meciurilor de fotbal, baschet, volei, tenis, si va avea o capacitate de 40.000 de locuri acoperite. Complexul va mai cuprinde, de asemenea, spatii pentru centre de afaceri si centre shopping. "Aceasta initiativa este extrem de binevenita si reprezinta o recunoastere a performantelor sportului romanesc", a mai spus Videanu. El a adaugat ca, prin utilizarea unei parti din profitul Loteriei Romane pentru construirea complexului sportiv, nu va fi afectat programul construirii de locuinte pentru tineri, finantat, de asemenea, din veniturile Loteriei Romane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.