Social 5 Iulie 2007 23:13
Shaul Carmel este, de vreun deceniu, presedintele Asociatiei Scriitorilor Israelieni de Limba Romana (ASILR), dar nu pentru asta il apreciem si-l pomenim azi, 5 iulie, ci pentru a-i spune "La multi ani!" la implinirea varstei de 70 de ani.
Poet, prozator si publicist, el s-a nascut in Stefanestiul Bucovinei, a absolvit Liceul "August Treboniu Laurian" din Botosani si a urmat cursurile Scolii de literatura "Mihai Eminescu" din Bucuresti, debutand in revista "Iasiul Literar", in 1956, cu un grupaj de versuri. Din 1965, traieste in Israel, avand pe rand mai multe ocupatii, ca orice emigrant; incepe sa publice in toate ziarele si revistele de limba romana din Tara Sfanta. Cu "Jurnal de front" (1967), in doua decenii ii apar sapte carti, facandu-se cunoscut in lumea literelor romanesti de acolo, pentru ca volumele "Fuga din rai" (1993) si "Dor de dor" (1997) sa fie apreciate si de catre cititorii nostri, care, practic, l-au descoperit mai ales dupa participarea la Intalnirea scriitorilor romani de pretutindeni de la Neptun, unde l-am cunoscut si eu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.