Social 5 Iulie 2007 22:58
Jose Carreras a fost chemat de patru ori la rampa la concertul sustinut marti seara, in scopuri caritabile, la Palatul Parlamentului. Desi la primele piese celebrul tenor a fost vizibil incomodat de lipsa de acustica a salii, care facea ca vocea sa-i fie estompata sau chiar acoperita deseori de orchestra, ulterior s-a acomodat conditiilor, demonstrandu-si calitatile care il situeaza in trioul de top al tenorilor lumii.
Programul a inclus, printre altele, arii celebre de Johann Strauss, Antonin Dvorak, Edvard Grieg, Franz Lehard s.a. Presedinte al unei importante fundatii pentru ajutorarea persoanelor bolnave de leucemie (boala de care a suferit), artistul spaniol a acceptat un onorariu mai mic decat de obicei. Printre obiectele vandute la licitatia de dupa concert s-au numarat: un tablou de Ion Pacea, achizitionat cu 4.000 de euro, o sticla de sampanie de colectie cu design Gucci (3.500 de euro) si o lucrare a artistului plastic Marcel Chirnoaga (2.000 euro).

Celebrul tenor spaniol Jose Carreras si partenera sa, soprana Alexandra Coman, au fost chemati de patru ori la rampa de aplauzele publicului, la finalul concertului sustinut, marti seara, la Palatul Parlamentului, in cadrul 'Galei Charity Dinner'. Desi, la prima piesa, Jose Carreras a fost vizibil incomodat de lipsa de acustica a salii, care facea ca vocea sa-i fie estompata sau chiar acoperita adeseori de orchestra, ulterior s-a acomodat cu conditiile, demonstrand si de aceasta data anvergura personalitatii sale interpretative. Prezent in concert pentru a treia oara in Romania, apreciatul tenor a fost acompaniat de Filarmonica George Enescu, dirijata de maestrul David Gimenez. Programul a inclus piese de Johann Strauss, Francesco Paolo Tosti, Vincenzo Bellini, Antonin Dvorak, Edvard Grieg, Josep Ribas, Franz Lehar, Josef Strauss, Ernesto Tagliaferri si Stanislao Gastaldon. Presedinte al uneia dintre cele mai importante fundatii internationale pentru sustinerea persoanelor bolnave de leucemie si care, la randul lui, a suferit de leucemie, tenorul spaniol a acceptat un onorariu mai mic decat cele pentru care concerteaza in mod obisnuit, organizatorii refuzand sa faca publica suma ceruta de artist. La licitatia care a incheiat evenimentul, cel mai bine vandut obiect a fost un tricou cu autograf al fotbalistului roman Cristi Chivu, adjudecat cu 9.500 de euro de realizatoarea de la televiziunea publica Malvina Cervenschi. Au mai fost licitate, printre altele, un tablou de Ion Pacea, achizitionat cu 4.000 de euro, o sticla de sampanie de colectie, cu un design special Gucci (3.500 de euro), un stilou Wattermann din colectiile lui Jose Carreras (3.000 de euro), o lucrare de grafica semnata de apreciatul artist plastic Marcel Chirnoaga (2.000 de euro) etc.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.