Social 4 Iulie 2007 00:28
60% dintre turisti practica minivacantele Aportul agentiilor va creste la 50 la suta

Situatia financiara nu prea fericita a romanului si putinul timp liber pe care acesta il are la dispozitie pentru a pleca in vacanta a pus baza unui nou "trend", dupa cum spun agentiile, respectiv turismul de week-end. Oportuniste, agentiile de turism n-au stat cu mana in san si "de vreo doi ani acestea au conceput pachete pentru minisejururi, oferte din ce in ce mai solicitate", ne-a spus Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Daca tinem cont de faptul ca aproximativ 60 la suta dintre turisti practica minivacantele de week-end, nu e de mirare ca atentia agentiilor fata de acest segment a crescut. Asta in ciuda faptului ca doar 30% dintre asa-zisii turisti de sfarsit de saptamana apeleaza la ofertele agentiilor. Dar in opinia tour-operatorilor acesta nu este un motiv de ingrijorare. "Estimam in vreo doi ani ca ponderea turistilor care merg in vacanta la sfarsit de saptamana prin intermediul agentiilor sa creasca la 50 la suta", a adaugat reprezentantul ANAT.

"Macar prin turismul de week-end sa mai tinem romanii in tara"

Unul dintre principalele avantaje pe care le reprezinta turismul de week-end este faptul ca acesta poate fi practicat in orice sezon, indiferent de zona vizata. In ceea ce priveste structura de cazare, romanii au inceput sa se acomodeze din ce in ce mai bine cu pensiunile, asta cu toate ca nici hotelurile din marile statiuni nu sunt ocolite, a incheiat Traian Badulescu, nu inainte sa afirme ca "macar prin turismul de week-end sa mai tinem romanii in tara". De asemenea, agentiile de turism si-au dezvoltat si oferta pentru destinatii din afara tarii. Daca ai pusi deoparte 200-300 de euro, poti alege una dintre ofertele de vizitare a capitalelor europene. Budapesta, Amsterdam, Paris si Praga sunt doar cateva dintre orasele pe care le poti bifa in doua zile.

Turismul de week-end pe litoral, in crestere

Aproape 50.000 de turisti si-au petrecut sfarsitul de saptamana in statiunile de pe litoral, cei mai multi fiind inregistrati in statiunile Mamaia si Neptun. Potrivit unei situatii de la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, persoanele care au fost la malul marii la sfarsitul saptamanii trecute sunt in cea mai mare parte turisti romani, iar numarul celor straini a fost in total de aproape 3.500. Cei mai multi au ales sa se relaxeze in statiunile Mamaia (12.687 de turisti) si Neptun (10.956 de turisti), urmate de Eforie, Navodari, Mangalia si Vama Veche. In statiunea Costinesti nu a fost inregistrat la acest sfarsit de saptamana niciun turist strain, iar la finalul topului privind numarul persoanelor venite pe litoral se situeaza plajele din Techirghiol si Constanta. In comparatie cu sfarsitul de saptamana anterior celui analizat de Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, numarul turistilor prezenti pe litoral a inregistrat o crestere de 20.000.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.