Bertolucci, Bellocchio, Crialese sunt doar cateva nume din lista regizorilor care va propun o calatorie unica in universul filmului italian contemporan. Pe langa diversitate cinematografica, E-Uranus aduce si diversitate gastronomica, cu degustare si vanzare de produse culinare italiene.

Oferta consta intr-o gama larga de branzeturi, uleiuri de masline, jambon artizanal, paste, vinuri si alte specialitati, numai bune de o degustare inainte sau dupa vizionare. Dupa saptamani de succes cu productii de autor de la Festivalul de Film Transilvania si Festivalul Filmului European, E-Uranus isi continua proiectul de a promova cu predilectie filmele europene si romanesti.

Spatiul neconventional din Strada Uranus 144 (intre Palatul Parlamentului si Piata de Flori) este, in vara 2007, un univers de intersectii culturale. Astfel, un spatiu industrial creat la sfarsitul secolului XIX, si folosit drept depozit pentru santierele din cartier in anii pre-�89, se transforma intr-o lume a diveristatii cinematografice si a experimentelor cu identitate europeana. Elemente ce se regasesc in filme, gastronomie, muzica, atmosfera.