Social 4 Iulie 2007 10:40
Astazi are loc proba de profil a bacalaureatului. Varianta extrasa de catre minstrul Educatiei, Cristian Adomnitei, poarta numarul 3 si este considerata de cate profesori mai usoara in raport cu ce au avut de rezolvat liceenii pana acum.

Potrivit lui Cristian Mirescu, directorul Directiei de examinare din Ministerul Educatiei, au fost concepute in total 600 de variante de subiecte pentru aceasta proba. Elevii de liceu au optat, in functie de profil, intre matematica, istoria romanilor si geografia Romaniei.

In ceea ce priveste subiectele, spre deosebire de subiectele de la proba scrisa la romana, profesorii sustin ca cele de la matematica sunt mai usoare. "Varianta este foarte simpla, elevii de la clasele de matematica-informatica nu ar trebui sa ia sub 9,50", spune un profesor de matematica.

La geografie, printre altele, elevii trebuie sa demonstreze ca Bucurestiul este cel mai important nod de comunicatii din Romania sau sa precizeze patru moduri in care sunt folosite lacurile din Romania. La istorie, la subiectul de sinteza, elevii trebuie sa elaboreze un eseu in care sa prezinte situatia Romaniei in prima jumatate a secolului XX.

Aproximativ 191.000 de absolventi de liceu sustin astazi proba obligatorie a profilului, candidatii fiind repartizati in 571 centre de examen, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.