Social 3 Iulie 2007 16:24
Politia este ingrijorata de situatia cersetorilor care sunt transportati la "munca" in camionete, in diferite zone ale orasului Edinburg in ultimele zile.

Majoritatea femei, cersetorii afiseaza mesaje identice scrise pe bucati de carton si sustin ca nu dispun de resurse financiare pentru cresterea copiilor. Este posibil ca o mare parte din sumele pe care le strang sa fie trimise in Romania.

Surse ale politiei banuiesc ca multe dintre aceste persoane au fost aduse in Scotia de bande criminale si obligate sa cerseasca. Cersetorii isi desfasoara activitatea in zona dintre South Bridge si South Clerk Street. Ei sunt adusi de masini dimineata si nu par ca vor sa discute despre problemele lor cu nici una dintre agentiile de ajutor social din zona.

Aceasta practica estre una obisnuita, conform lui Sorin Baim, diplomat roman la Edinburgh. Acesta a declarat ca multi dintre cersetori sunt persoane sarace care au ajuns pe strazi din cauza unor promisiuni privind locurile de munca pe care nu le-au mai obtinut. Ei sunt cooptati in Romania, unde li se promit multe, iar la promisul loc de munca devin cersetori.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.