Social 3 Iulie 2007 14:53
Romanii sunt de acord sa contribuie cu mai multi bani la fondul de pensii, releva un sondaj realizat de Insomar. Conform studiului, la intrebarea "Sunteti de acord sa contribuiti cu o suma mai mare din veniturile dvs. pentru fondul de pensii astfel incat pensionarii sa ajunga sa aiba pensii mai mari ?", 65% au raspuns pozitiv iar 35% s-au declarat impotriva.

Romanii sunt de acord in proportie aproape unanima, de 99%, ca pensiile sa creasca la un nivel decent. Lucru stabilit deja de guvern care a decis majorarea punctului de pensie in 2008, la 37,5% din salariul mediu brut si la 45% in 2009.

Efortul bugetar al statului pentru majorare va fi de peste sase miliarde de lei, anul viitor, in conditiile in care guvernul va adopta, tot in 2008, alte doua masuri care vor diminua veniturile bugetare - reducerea contributiilor cu 6%, precum si transferul altor doua procente la pensiile private obligatorii.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.