Social 2 Iulie 2007 23:30
Conducatorii auto vor avea dreptul sa foloseasca in continuare detectoarele radar, modificarile operate prin Ordonanta de Guvern asupra Codului Rutier nefacand referire la normele legale care permit soferilor sa utilizeze astfel de aparate.
Legislatia in vigoare prevede ca soferii de autovehicule pot fi avertizati de politia rutiera in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare, dar pot folosi si mijloace proprii de detectare a acestor dispozitive.

Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OU 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice nu intervine asupra acestei reglementari. in virtutea aceluiasi act normativ, soferii care raman fara permis dar nu au savarsit accidente grave nu vor mai sustine examen pentru redobandirea dreptului de a circula.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.