Social 30 Iunie 2007 01:16
A treia editie a Festivalului de Film Asiatic va aduce in atentie, intre 2 si 8 iulie, la Cinema Union, productii recente de pe continentul asiatic, majoritatea premiate sau selectionate la marile festivaluri de film.
In deschidere va fi proiectat castigatorul Premiului Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes din 2006, coproductia chino-franceza 'Luxury Car' (regia Wang Chao), un portret al Chinei contemporane, care are ca pretext povestea unui profesor de tara care pleaca la Wuhan sa-si gaseasca fiul. O alta piesa de rezistenta este castigatorul Leului de Aur al Festivalului de Film de la Venetia din 2006, 'Still Life', un film in care regizorul chinez Jia Zhang-ke il repune in drepturi pe Bertolt Brecht si parcurge, prin tablouri diverse, drumul a doua personaje in cautarea perechilor lor disparute. 'Takeshi' si sau 'Printesa Mononoke' sunt alte titluri cunoscute care vor putea fi urmarite pe marele ecran in Capitala. Festivalul va fi grupat in trei sectiuni: Panorama (18 lungmetraje de fictiune), Animasia (patru lungmetraje de animatie) si Shortasia - un program format din doua calupuri de scurtmetraje. O proiectie speciala a trilogiei 'Infernal Affairs', care l-a inspirat pe Martin Scorsese la realizarea multi-oscarizatului 'The Departed', va fi prilejuita de lansarea acesteia pe DVD in Romania. Anul acesta, FEST�ASIA va avea un focus special pe cinematografia japoneza a ultimilor ani, care va fi prezenta cu patru lungmetraje in Panorama si trei lungmetraje de animatie in Animasia.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.