Social 30 Iunie 2007 15:57
Sapte studenti de la Universitatea „Spiru–Haret” au fost arestati dupa ce s-a constat ca tinerii fraudau diverse firme cu ajutorul cardurilor, prin intermediul Internetului.

Studentii vasluieni domiciliati in Capitala au fost descoperti de catre politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, iar cinci dintre ei au fost retinuti de procurorii DIICOT.

Operatiunile frauduloase derulate prin intermediul Internetului de cei sapte au fost sesizate in luna mai a acestui an, cand o firma din Craiova s-a plans ca mai multe persoane din SUA au anuntat ca le-au fost folosite cardurile pentru cumparaturi din magazinul virtual pe care societatea il administreaza, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane remis astazi Agentiei NewsIn.

Anchetatorii nu au stabilit inca in ce fel au intrat studentii romani in posesia numerelor de card americane, insa au constatat un prejudiciu de 50.000 de lei. Cei sapte studenti cumparau cu cardurile americanilor telefoane mobile, aparate de fotografiat, laptop-uri de ultima generatie, pe care ulterior le vindeau.

La perchezitiile efectuate, joi dimineata, la sapte adrese din Bucuresti, politistii au gasit 15 telefoane, un aparat de fotografiat, trei hard diskuri, 2.000 de lei, carduri cu banda magnetica, precum si ultimele colete primite de studenti de la societatea craioveana care administra magazinul virtual.

Potrivit anchetatorilor, studentii aveau inchiriate sapte apartamente, doua in sectorul 6 unde si locuiau si alte cinci in sectorul 2 pe care le foloseau ca destinatar pentru cumparaturile facute pe Internet. Pentru a nu fi identificati, utilizau programe de ascundere a identitatii calculatorului, acesta figurand ca fiind din SUA. De asemenea, la primirea produselor, firmei de curierat ii erau indicate o identitate falsa si adresa unuia dintre apartamentele inchiriate in sectorul 2.

Studentii au fost prinsi dupa mai multe zile in care au fost supravegheati, iar vineri, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cinci dintre ei au fost prezentati judecatorilor pentru emiterea mandatelor de arestare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.