Social 30 Iunie 2007 14:26
Majorarea accizei la tigari, decisa de guvern, va duce la o crestere medie cu 0,2-0,3 lei a pretului cu amanuntul pentru un pachet de tigarete. Veniturile suplimentare care vor fi colectate la buget, in a doua jumatate a anului, vor fi de 417 milioane lei, informeaza un comunicat al guvernului, citat de NewsIn.
Tigarile se scumpesc de la 1 iulie Acciza totala pentru tigarete, care va intra in vigoare la 1 iulie 2007, va fi formata dintr-o acciza specifica de 20,89 euro pe o mie de tigarete, la care se adauga 27% asupra pretului maxim de vanzare cu amanuntul.

Codul Fiscal prevede ca accizele pentru o mie de tigarete sunt de 34,5 euro si vor creste la 41,5 euro, la 1 iulie 2007. Nivelul accizelor totale este stabilit prin hotarare de guvern, emisa inaintea fiecarei majorari, care, de regula, are loc de doua ori pe an, la 1 ianuarie si 1 iulie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.