Varianta pe care liceeni o au de rezolvat poarta numarul 78 si este considerata a fi dificila de catre profesori, informeaza Realitatea tv.

Astfel, daca la primul subiect candidatii trebuie sa raspunda la 10 intrebari pe baza unui fragment de text din “Parintele Ghermanuta” de Calistrat Hogas, subiectele doi si trei au o dificultate mai ridicata. Spre exemplu, la cel de-al doilea subiect, elevii de liceu trebuie sa redacteze un text argumentativ despre constiinta de sine, pornind de la citatul lui Tudor Vianu din opera “Jurnalul”, si anume : Noi suntem ceea ce faptele noastre sunt”.

Cel de-al treilea subiect insa, este cel care a ridicat cel ma multe probleme. In cadrul acestuia, liceenii trebuie sa redacteze un eseu argumentativ in care vor prezenta imaginarul poetic traditionalist intr-o poezie studiata, pornind de la afirmatia ca : “ Traditionalismul nu e convertirea semanatorismului: traditionalismul e un stil, o formula inventata de poetii moderni iesiti adesea din scoala simbolismului”- Nicolae Manolescu, “Metamorfozele poeziei”.