In urma ninsorilor abundente cazute in ultimele ore Drumul National 7A Petrosani-Voineasa a fost inchis, iar pe celelalte artere de circulatie din Valea Jiului se circula foarte greu, in conditii de iarna. In municipiul Petrosani, desi a nins toata noaptea, utilajele de deszapezire ale firmei de gospodarire locala si-au facut aparitia abia in jurul orei 9.30 si doar pe arterele principale. Ieri dimineata, pe unele portiuni drumul era aproape blocat, iar zapada batatorita transformase soselele in adevarate patinoare, spre disperarea conducatorilor auto.

Veterinarii suspenda greva generala

Consiliul National Extraordinar al Federatiei Sindicale a Veterinarilor a hotarat suspendarea grevei generale pe termen nelimitat, in ciuda sustinerii sale de catre membrii de sindicat, prin cele peste 2000 de semnaturi. Motivele suspendarii sunt: pe de o parte, lipsa partenerilor de dialog social, in aceasta perioada acestia fiind implicati in campania electorala, pe de alta parte, apropierea sarbatorilor de Craciun, fapt care face ca greva sa aiba un impact nedorit asupra cetatenilor, care nu sunt vinovati de politica Guvernului si de nemultumirile membrilor de sindicat.

Bugetul CNAS, aproape 77.000 miliarde de lei

"Propunerea de buget pentru sistemul asigurarilor sociale de sanatate, aprobata pe anul 2005, se ridica la aproape 77.000 miliarde de lei", a declarat ieri dna Leana Stoia, directoarea economica a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Astfel, fata de 2004 procentul alocat pentru medicina primara va creste cu 23%, pentru medicina de specialitate - cu 33%, pentru spitale - cu 10%, medicamente acordate in ambulatoriu - cu 10,2%. Tot pentru anul viitor se prevede acordarea unei subventii de la bugetul de stat de 2278 de miliarde de lei pentru acoperirea fondului necesar medicamentelor compensate 90%.

Elevi comercianti de canabis

Politistii de la Serviciul Crima Organizata din cadrul IPJ Tulcea au prins in flagrant mai multi tineri din Tulcea, toti elevi minori, care faceau tranzactii cu droguri. Perchezitiile efectuate la domiciliul respectivilor elevi au scos la iveala ca in unele dintre apartamentele vizitate de politisti si de procurori se aflau sute de grame de canabis. Analizele de laborator aveau sa confirme faptul ca era vorba de substante care contineau stupefiante. Deocamdata anchetatorii nu pot proba cu precizie de unde au fost procurate cantitatile de canabis confiscate. Anchetatorii spun ca elevii ar fi procurat canabisul din culturile spontane de canepa indiana care exista in foarte multe localitati din judetul Tulcea si, mai ales, in Delta Dunarii. Respectivii tineri sustin ca ar fi fost invatati de alti colegi de varsta mai mare cum sa prepare canepa pentru a fi transformata in drog. Anchetatorii tulceni refuza deocamdata sa dezvaluie numele elevilor care au fost prinsi comercializand canabis pe motiv ca ancheta este in curs de desfasurare si ca persoanele implicate sunt minori. Politistii care se ocupa de acest caz sustin insa ca ar fi vorba de elevi ai caror parinti au o stare materiala foarte buna.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.