Social 29 Iunie 2007 00:54
Inceput duminica, 24 iunie, la Sibiu (parte a Capitalei Culturale Europene), Festivalul European de Cultura si Arta Evreiasca Euroiudaica 2007 s-a incheiat miercuri, pe 27 iunie. Pe 26 iunie, Euroiudaica l-a adus din nou la Bucuresti pe coregraful israelian Amir Kolben (care a lucrat in primavara aceasta la Teatrul Odeon, pentru spectacolul "Block Bach"), cu o reprezentatie a celei mai recente productii a companiei lui din Ierusalim. "Anotimpurile", pe muzica lui Antonio Vivaldi, in coregrafia si scenografia lui Kolben, s-a jucat la Sibiu in prima zi a festivalului.
Despre "Anotimpurile" - care inglobeaza "impresii" din experienta africana a coregrafului - Amir Kolben spune: "Nevoia permanenta de schimbare a fost punctul de plecare pentru coregrafia acestui spectacol, o combinatie surprinzatoare intre muzica secolului XVIII si dansul contemporan. (...) Spectacolul are ca tema trecerile imprevizibile de la haos la ordine si armonie, dificultatea de a discerne clar intre minciunile si adevarurile ascunse in fiecare dintre noi". Ca si in "Block Bach", Kolben apeleaza la muzica clasica pentru a regasi miscarea si a o reinventa, cu ironie postmoderna si emotie modernista, intr-un spectacol cu o filozofie animista.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.