Social 28 Iunie 2007 01:06
Un spectacol in aer liber purtand marca lui Silviu Purcarete va avea premiera vineri, 6 iulie, in Capitala Culturala Europeana Luxemburg, ca rezultat al colaborarii cu Sibiul, si el inclus in acest program, prin Teatrul National „Radu Stanca”.
Actori francezi, luxemburghezi si sibieni, echipa de conceptie romano-franceza - alaturi de regizor se afla compozitorul Vasili sirli, scenografii Helmut Sturmer si Lia Mantoc, dar si traducatorul Alain Garlan care a contribuit la adaptarea versurilor lui Ovidiu - sunt elementele unei aventuri teatrale ajunse acum la public.

Ceea ce scoate complet din co­mun acest proiect este locul in care se desfasoara acesta, curtea interioara a Abatiei Neumunster (http://www.ccrn.lu/EN/ccrn.php?ID=110&LA=FR), o oaza de frumusete ce functioneaza ca liant cultural intre ieri si azi. Transformata in Centru Cultural, abatia beneficiaza de o asezare care face din ea un punct turistic cautat de catre europeni, iar frumusetea peisajului din jur inspira si artistii. Aici au loc expozitii, spectacole de teatru, intalniri culturale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.