Social 26 Iunie 2007 01:38
La (re)inaugurarea oficiala, conducerea MNAR si echipa de muzeografi, restauratori si conservatori ale caror eforturi au facut posibila retransformarea galeriei au fost prezenti in fata invitatilor, oficialitatilor si jurnalistilor.
Reamenajarea Galeriei a fost impusa de restituirea, in iarna, catre Muzeul National Brukenthal din Sibiu a celor nouasprezece picturi din colectia baronului Samuel von Brukenthal. Ca urmare, spatiile Galeriei de Arta Europeana au necesitat o reorganizare complexa, intreaga modalitate de expunere a colectiei
trebuind sa fie modificata, conform unui "principiu al dominoului". In continuare, nucleul Galeriei de Arta Europeana il reprezinta colectia regelui Carol I, careia i s-au adaugat, intre anii 1948 si 1950, lucrari din patrimoniul unor importante muzee si colectii particulare bucurestene, dar si donatii si achizitii de data recenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.