Social 25 Iunie 2007 15:28
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei este de parere ca testele nationale reprezinta un examen anacronic, care va fi desfiintat odata cu introducerea noului pachet de legi ale invatamantului, informeaza NewsIn.

Testele nationale vor fi inlocuite de tezele cu subiect unic, a precizat ministrul Adomnitei, la finalul aniversarii a zece ani de activitate a programului Cisco Networking Academy. Astfel, prima generatie care nu va sustine testele nationale ar putea fi cea a elevilor care incep gimnaziul in 2007.

"Doresc sa extindem sistemul tezelor cu subiect unic, pentru ca altfel supunem elevul la un stres puternic, in acelasi timp cu testele nationale", a declara Adomnitei.

Acesta a precizat ca Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca tezele unice ca sistem de evaluare continua pentru fiecare clasa de gimnaziu, astfel incat daca elevul sufera "o cadere", aceasta sa nu conteze prea mult si sa fie remediabila. "Acest lucru nu este posibil in cazul testelor nationale, unde daca elevul greseste este marcat pe viata", a apreciat ministrul.

Desfiintarea testelor nationale va fi reglementata prin noul pachet legislativ al invatamantului, care va fi gata pana la 1 septembrie, a incheiat Adomnitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.