Apa fiarta si racita in care sa punem cateva picaturi de lamaie. Aceasta este solutia pentru a ne feri de diferite boli care pot fi luate din apa de la robinet. Dar apa din fantanile aproape secate este cea mai periculoasa, mai ales pentru sugari.
Sa bem cel putin doi litri de apa pe zi. Recomandarea medicilor este apa plata si nu ceaiul. Din pacate, numeroase persoane din Romania nu isi pot permite sa bea apa plata, zilnic. Asa ca majoritatea romanilor isi astampara setea cu apa de la robinete. Sau mai scot cate o caldare din fantanile saracite de apa. Dar cat de sanatoasa este apa din aceste fantani? Aflam de la profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare ca "apa de la retea, tratata, este mult mai sigura decat cea provenita din puturi". Pentru a ne proteja sanatatea, prof. dr Mencinicopschi ne recomanda ca apa de la robinet, dar mai ales cea din fantani, sa o fierbem, sa o racim si abia apoi sa ne potolim setea.

Specialistul nostru avertizeaza parintii ca apa scoasa din fantani nu trebuie data copiilor, mai ales nou-nascutilor. Pentru a preveni tulburarile abdominale, copiilor li se va da doar apa imbuteliata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.