Romanii dorm putin si lucreaza mult in weekend, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Daedalus Consulting, citat de Realitatea TV. Pentru un sfert dintre oraseni, sfirsitul de saptamina devine, din ce in ce mai mult, o prelungire a saptaminii de lucru. Potrivit studiului, cei care merg in weekend la serviciu sint in majoritate barbati. Este vorba deopotriva de muncitori necalificati, cit si de cei care cistiga bine. De regula sint persoane care ocupa pozitii de decizie intr-o companie sau, in cazul muncitorilor, este vorba despre cei care vor sa ia un ban in plus la salariu. Astfel, numarul orasenilor care se odihnesc in weekend a scazut de la 47% in 2003 la 35% in prezent.

Pentru cei care aleg sa se odihneasca, modalitatile de petrecere a timpului liber s-au diversificat. Activitatile preferate pentru weekend sint legate de casa. De exemplu, a crescut ponderea celor care vizioneaza filme pe video, DVD sau calculator si a celor care navigheaza pe Internet. 76% dintre oraseni asculta muzica, 20% se delecteaza citind o carte, iar peste 60% merg la cumparaturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.