Mai mult de jumatate din salariatii sistemului sanitar ar vrea sa plece la munca in strainatate, nemultumiti de salariile mult prea mici si de conditiile slabe ale sistemului romanesc

Conform studiului "Calitatea vietii profesionale a salariatilor din sistemul sanitar si tendinta de migratie pentru munca", 64,89% din repondenti declara ca sunt tentati de perspectiva angajarii in strainatate in vederea unui salariu mai atractiv, 85,6% declara ca au colegi plecati la munca in strainatate, in timp ce pentru aproximativ 61% din personalul medical chestionat integrarea Romaniei in UE reprezinta si o oportunitate pentru a gasi locuri de munca mai bine platite in alte state membre.

Principalul motiv al migratiei personalului sanitar il constituie salariile prea mici. Astfel, peste 36% dintre cei intervievati considera ca un salariu situat intre 500 si 800 de euro i-ar determina in mod sigur sa nu ia in calcul posibilitatea de a pleca la munca in strainatate, iar peste 46% considera ca un salariu de peste 800 de euro i-ar determina sa ia aceeasi decizie.

Angajatii apreciaza negativ starea sistemului sanitar.
Procentul celor care se declara nemultumiti de rezultatele reformei sanitare (45,35%) este mare in raport cu rezultatele reformei comunicate in mod constant de autoritati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.