O nevertebrata pudica, oameni-balon, greieri in concert si valuri de apa sonora dichisesc centrul istoric al Sibiului incepand de astazi.

Sibiul, Capitala Culturala Europeana 2007, ofera incepand de astazi surprize la tot pasul. Proiectul "Ambient Urban", vrea sa initieze un dialog intre oras si artele vizuale.

Piesa de rezistenta din cele sase elemente componente ale proiectului este "Meduza", o sculptura electronica interactiva, suficient de desteapta cat sa stea de vorba cu trecatorii din Piata Mica.

Intalnire de gradul III

Instalatia are aproape cinci metri inaltime si este realizata din materiale neconventionale: rasini, fibra de sticla, echipament electronic, computere, senzori de prezenta.

Pana la punerea oficiala in functiune care va avea loc in aceasta noapte la ora 23.00, Meduza a fost testata de turisti si curiosi, chiar zilele trecute. Reactiile au fost diferite, dar toti cei care au dialogat cu Meduza, au ramas placut impresionati de "abilitatile" acesteia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.