Continuam publicarea unor fragmente din „Jurnal”, de Franz Kafka, aparut la Editura Rao.

Scriitorul se supune unui adevarat interogatoriu datorita relatiei sale cu Felice Bauer, femeia cu care a fost de doua ori logodit, din 1912 pana in 1917, fara sa ajunga insa la casatorie.

"9 martie 1914:
De cand cu F., sunt pierdut. (...)
Acum n-o voi uita pe F.; deci, n-am sa ma insor. E asta insa un lucru absolut sigur? Da, aici pot avea propria mea parere; peste putin timp fac treizeci si unu de ani, o cunosc pe F. de aproape doi ani, asadar trebuie sa-mi fi format deja o privire de ansamblu.

In plus, felul in care traiesc acum este totusi de asa natura, incat n-as putea s-o uit, chiar daca F. n-ar avea o asemenea importanta in ceea ce ma priveste. Odata ajuns intr-un loc, raman intepenit acolo, supunandu-ma orbeste modului meu de viata monoton, uniform, comod si lipsit de independenta. (...) In fine, mai si imbatranesc, iar atunci schimbarile devin din ce in ce mai dificile.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.