Festivalul, desfasurat pe parcursul a 10 zile, atrage un spectru foarte larg de audienta, de la producatori artistici si critici pana la publicul pasionat de cinematografie. Filmele prezente la festival sunt evaluate de un juriu de specialitate, care urmeaza sa desemneze cel mai bun film american si cel mai bun film international.

Festivalul de anul acesta va prezenta peste 230 de filme filme artistice, de lung si scurt metraj, videoclipuri muzicale si o serie de documentare. Invitatul special al evenimentului este regizorul Curtis Hanson. Editia de anul acesta, ajunsa la numarul 13, include o selectie de filme care l-au inspirat pe cineast, printre care amintim �The Man Who Shot Liberty Valance� de John Ford si �The Naked Kiss� de Samuel Fuller.La editiile anterioare printre regizorii de seama care au participat,
s-au aflat nume precum Alfonso Cuaron, Sydney Pollack sau George Lucas.Filmul romanesc este reprezentat de creatii ale regizorilor romani Cristian Mungiu, Radu Muntean si Cristian Nemescu, in cadrul unui program intitulat �Spotlight on Romanian Cinema�. Vor fi prezentate lungmetrajele �4 luni, 3 saptamani si 2 zile� de Cristian Mungiu si �Hartia va fi albastra� al lui Radu Muntean, precum si mediumetrajul �Marilena de la P7�, al regretatului regizor Cristian Nemescu.