CFR introduce vagoane business pentru trenurile care fac legatura cu litoralul Astfel, vagoanele business vor circula in componenta trenurilor intercity Bucuresti Nord - Constanta, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 07.16 si cu sosire in Constanta la ora 11.48, Constanta - Bucuresti Nord, cu plecare din Constanta la ora 18.01 si cu sosire in Bucuresti Nord la ora 22.53, Bucuresti Nord - Constanta, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 13.20 si cu sosire in Constanta la ora 18.13 si Constanta - Bucuresti Nord, cu plecare din Constanta la ora 07.05 si cu sosire in Bucuresti Nord la ora 12.05.

In functie de dotari, serviciul business va fi de doua tipuri: standard si exclusive. Pretul unui bilet la clasa business exclusive va fi de 91 lei, iar la standard 81 lei.

Vagoanele business sunt introduse in trenurile de lung parcurs. Modernizarile au fost realizate in atelierele CFR Grivita. Acestea ofera facilitati care nu exista la vagoanele intercity de clasa I, iar dotarile constau fotolii confortabile din piele pentru serviciul exclusiv si din plus pentru serviciul standard, in monitoare video cu diagonala de 51 de centimetri pentru pasageri, modul pentru casti cu patru canale audio, acces wireless la internet, display-uri montate in spatarele scaunelor pe care se pot urmari programe video si instalatii de climatizare. Vagoanele dispun si de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, existand lifturi pentru usurarea accesului in vagon si in grupul sanitar special dotat.