Comisia Europeana a solicitat insa ca MEF sa ia in considerare faptul ca din prima luna de folosire, o masina este considerata second hand.

"In acceptiunea noastra, masinile deveneau second-hand dupa trei luni; ei au solicitat ca deprecierea masinii sa inceapa dupa prima luna, solicitare pe care am acceptat-o", a aratat Vosganian.

Varujan Vosganian a mentionat ca, la inceputul saptamanii viitoare, va trimite la Bruxelles o echipa de experti care va continua discutiile pe marginea taxei auto. Acesta a precizat ca cea mai mare parte din neconcordantele dintre autoritatile romane si cele de la Bruxelles in privinta taxei auto "au iesit din sfera litigioasa".

Grila orientativa propusa de Ministerul Economiei si Finantelor in luna aprilie pentru taxa auto prevede reducerea la jumatate a taxei pentru masinile non-euro vechi de 20 de ani, cu o capacitate de 1.600 cmc, in timp ce pentru un autoturism de 3001 cmc, vechi de 15-16 ani, taxa se reduce cu mai mult de trei ori. Pe de alta parte, taxa ramane neschimbata pentru autoturismele noi, Euro 4, cu capacitati cuprinse intre 1400 - 3000 cmc nou.