In jur de 3.000 de cetateni romani care voiau sa calatoreasca in strainatate au fost intorsi de la frontiera, doar in ultimele doua zile, autoritatile de frontiera romane prevenind astfel noi situatii precum cea in care au ajuns grupurile de romani intoarse de la granita Spaniei. Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPR) informeaza ca cei 2.964 de cetateni romani care voiau sa calatoreasca in strainatate au fost intorsi de la frontiera pentru ca nu indeplineau conditiile legale pentru a intra in statele de destinatie.

Politistii de frontiera au refuzat iesirea din tara a 568 de romani care nu aveau asigurare medicala, 282 care nu detineau bilet de calatorie dus-intors, 12 care nu aveau carte verde pentru autoturismul pe care il conduceau, 1.865 care nu aveau sumele de bani prevazute de lege, iar 237 care nu au fost lasati sa iasa din alte motive (unii fiind suspectati de comiterea unor acte ilegale in strainatate).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.