Dupa cele treizeci si noua de volume pe care le-a adus pina in acest moment cititorilor, Colectia Cotidianul intra in vacanta pina in 12 septembrie.
"Ai toata viata inainte", de Romain Gary, a fost prima carte din Colectia Literatura, aparuta anul trecut in septembrie. De atunci au mai aparut treizeci si opt de titluri, fie ca a fost vorba de reeditari, fie ca au fost traduceri in premiera. In tot acest timp, publicul nu numai ca a cumparat si a citit cartile, dar a intrat intr-un joc al interactivitatii, dind constant feedback la fiecare noua aparitie.

Daca pina nu de mult domnea o sfinta generalizare ca romanii nu (mai) citesc, faptul ca tirajul de 50.000 de exemplare ale titlurilor din colectie s-a dovedit de foarte multe ori insuficient pentru cererea publicului pune serios la indoiala aceasta prejudecata. In fiecare miercuri, replica "Aveti Cotidianul cu cartea?", intrata deja intr-un fel de folclor urban, si biletelele cu "Nu mai avem Cotidianul", afisate la chioscurile de ziare, sint indicatori ca acest gen de initiativa raspunde unei nevoi de mult existente. Daca in tari precum Italia si Franta aceasta este o practica ceva mai cu vechime, pe piata din Romania a fost o premiera si a fost receptata ca atare


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.