61 de testamente din perioada 1599-1917 a ales istoricul Georgeta Filitti pentru Antologia care a fost lansata ieri la Muzeul Taranului Roman.
Celebritatile prezente in acest mod atipic in Antologie ar fi, in ordine cronologica, Principele Sturdza, cu al sau testament care i-a luat pentru elaborare "doar" douazeci de ani, Alexandru Ioan Cuza, interesat de viitorul celor doi fii adoptivi ai sai si de al sotiei sale, Elena Doamna, inlaturand orice alta ruda de la mostenire, si Regele Carol I, care a avut grija sa lase ceva,cat de mic, tuturor celor care au avut o legatura cu Familia Regala.Dar nu testamentele celebre sunt si cele mai interesante si, daca vreti, mai picante din aceasta Antologie.


Testamentul din deschiderea volumului a fost scris in italiana care se vorbea la sfarsitul secolului al XVI-lea la Venetia si ii apartine lui Zotu Tigara, ginerele lui Petru schiopu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.