Ca a venit vara a constatat sigur toata lumea, iar acum ne dorim toti sa vina macar cateva zile de concediu. In functie de modul si locatia pe care ne-o propunem pentru vacanta trebuie sa ne dimensionam si bugetul. Iar daca economiile nu ne ajuta prea mult, cea mai la indemana metoda de finantare sunt creditele de nevoi personale, eventual pe un an, ca sa avem posibilitatea si anul viitor sa reluam ciclul.

Imprumuturile mici pe perioade scurte de timp sunt cele mai indicate pentru asemenea activitati. Avand in vedere valoarea relativ mica a creditului, rata lunara nu va va da prea multe batai de cap. Pentru a va ajuta sa va faceti o parere despre ofertele bancilor am consultat portalul financiar finzoom. Am luat un credit pentru nevoi personale fara garantii, de 2.000 euro, cu o perioada de rambursare de un an. Va vom prezenta cele mai bune si cele mai putin profitabile oferte, atat din punctul de vedere al ratei lunare, cat si din privinta sumei de rambursat.

Ofensiva Credit Europe

Dintre cele cinsprezece oferte ale unor doisprezece banci, unitatea bancara care va va pretinde cea mai mica suma de rambursat este Credit Europe Bank (CEB), circa 2.147 euro. Rata lunara depaseste usor 177 euro pe luna. Oferta prezinta si avantajul unei dobanzi fixe de 7,90%. Urmatoarele doua locuri in clasamentul celor mai mici sume de rambursat sunt ocupate de Volksbank.

Cele doua tipuri de credit se diferentiaza in functie de venitul solicitantului. Astfel, primul se adreseaza clientilor cu un venit minim net de 700 euro. Suma de rambursat este de aproximativ de 2.153 euro, rata lunara fiind de circa 183 euro. Rata dobanzii este de 8,50%, avand caracter fix. A doua oferta se adereseaza persoanelor cu un venit minim de 200 de euro. Suma de rambursat este de aproximativ 2.158 euro, iar rata lunara este mai mare cu numai 50 centi decat prima. Rata dobanzii este de 9%, iar dobanda este fixa.

Cele mai costisitoare ca suma de rambursat par creditele de la OtpBank si Banca Comerciala Romana. Astfel varianta de credit pentru nevoi personale a OtpBank cuprinde o suma de circa 2.238 euro de rambursat si o rata lunara de circa 176 euro. Rata dobanzii este 10,90%, cu o dobanda variabila. Prima oferta a BCR impune o suma totala de rambursat de circa 2.242 euro, rata lunara fiind de 183 euro. Dobanda este variabila, iar rata acesteia fiind de 9,75%.

In ceea ce priveste valoarea ratei lunare, diferentele sunt foarte mici. Totusi cea mai buna oferta apartine OtpBank, cu o rata lunara de aproximativ 176 euro si cu o suma de rambursat de circa 2.238 euro. Rata dobanzii este de 10,90%, variabila. Pe ultimul loc, in topul 15 al celor mai mici rate lunare, se afla Volksbank, cu aproximativ 184 euro pe luna. Suma totala de rambursat se apropie de 2.160 euro. Rata dobanzii este de 9%, dobanda fiind fixa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.