Potrivit organizatorilor evenimentului, scopul cinei este sensibilizarea populatiei romanesti pentru a face donatii. Tenorul spaniol Josť Carreras va concerta pe 3 iulie la Bucuresti, cu ocazia unui dineu de gala organizat la Palatul Parlamentului de JW Marriott Bucharest Grand Hotel si de LA Entertainment INTL, in cadrul unui eveniment ce se doreste a fi cea mai importanta actiune de caritate din tara, in acest an.

Tenorul va fi probabil acompaniat de Orchestra Nationala Radio Bucuresti, concertul sau avand o durata de aproximativ o ora. Desi organizatorii intentionau sa il invite, cu aceeasi ocazie, si pe Michael Bolton, au renuntat la acest proiect deoarece onorariul solicitat de artistul american era prea mare. Banii stransi in urma evenimentului vor fi redirectionati de catre organizatia United Way Romania catre diverse fundatii implicate in proiecte de sustinere a caselor de copii si a azilurilor de varstnici, a precizat cantareata Luminita Anghel, asociat al LA Entertainment INTL.

Costul unei mese pentru zece persoane va fi de aproximativ 5.000 de euro, dar organizatorii vor vinde si bilete individuale. Nu se vor distribui mai mult de 1.000 de bilete, iar initiatorii evenimentului mizeaza mai ales pe prezenta companiilor.

Din proiectul initial facea parte, de asemenea, si invitarea lui Placido Domingo si a lui Luciano Pavarotti, insa momentan, Josť Carreras este singurul care sustine concerte si a acceptat un onorariu mai mic decat cele pentru care concerteaza in mod obisnuit. El va sustine, de asemenea, pe 2 iulie, o conferinta de presa la Bucuresti.