Administratia Nationala de Meterorologie a trimis o atentionare Cod Galben catre prefecturile din 23 de judete ale tarii, fenomenele vizate fiind canicula si disconfort termic.

Astfel, incepand de joi si pana duminica, vremea va fi caniculara in sudul Crisanei, Banat, Oltenia, Muntenia, jumatatea sudica a Moldovei si, local, in Dobrogea, unde valorile temperaturii aerului vor atinge si depasi frecvent 35 de grade pana la 38 de grade. Noaptea, temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade, cu deosebire in sudul teritoriului. in Capitala, vor fi peste 40 de grade. Din aceasta cauza, in mai multe zone aglomerate din oras vor fi amplasate puncte de prim-ajutor. Medicii le recomanda persoanele varstnice, copiilor si bolnavilor cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in timpul zilei.

Masuri impotriva secetei

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David a cerut reprezentantilor autoritatilor locale sa ramana, pe cat posibil, in localitatile pe care le reprezinta si sa elaboreze inventarele si planurile necesare pentru interventii in caz de seceta. De asemenea, ministrul a cerut prefectilor sa elaboreze un inventar, pentru fiecare localitate, cu privire la cantitatea de apa necesara in situatia in care, din cauza secetei, locuitorii ar ramane fara surse de apa potabila. in localitatile unde nu mai sunt surse de apa potabila, angajatii Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta vor transporta apa. Conform ministrului David, judetele cele mai afectate de seceta sunt Vaslui si Buzau, adaugand ca Romania nu a atins inca pragul critic in privinta secetei si a caldurilor excesive.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.