Duminica seara, in cadrul Galei Absolventilor Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) 2007, desfasurata la studioul Casandra, cei mai buni tineri actori, regizori, teatrologi etc. au fost premiati.
In cadrul aceluiasi eveniment, rectorul UNATC, Florin Zamfirescu, i-a acordat un premiu de excelenta si profesorului Ion Cojar, care a fost aplaudat minute in sir. Promotia de anul acesta a Facultatii de Teatru a sarbatorit si 50 de ani de la infiintarea Studioului Casandra, prilej cu care si-a luat si ramas bun de la aceasta scena din centrul istoric al orasului, unde a inceput drumul atator generatii de actori si regizori si care in curand va intra in consolidare, fiind si in curs de retrocedare. Cu acest prilej, ieri, la Sala Amfiteatru a Teatrului National din Bucuresti actori si regizori din diverse generatii s-au intalnit, luni, pentru a sarbatori 50 de ani de existenta a Studioului de Teatru Casandra, dar si pentru a semna un apel ca acest spatiu simbol sa ramana al UNATC.

Timp de zece zile, incepand de pe 7 iunie si pana duminica, 93 de actori, papusari, regizori, teatrologi, coregrafi si scenografi si-au prezentat lucrarile de licenta in cadrul Galei Absolventilor UNATC, iar la final, juriul format din Natalia Stancu (presedinte), Silviu Jicman, Simona Somacescu, Anca Maria Colteanu, Andu Dumitrescu, Marius Sopterean si Octavian Saiu i-a premiat pe cei mai buni dintre ei. Premiul pentru interpretare masculina l-au primit anul acesta Sorin Poama si Alexandru Potocean, acesta din urma fiind unul dintre actorii protagonisti in filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, castigator al premiului Palme d'Or la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, si, de asemenea, in filmul "Hartia va fi albastra" in regia lui Radu Muntean. Si premiul de interpretare feminina a fost impartit de doua actrite, Florina Gleznea si Sanziana Nicola. Castigator al premiului pentru regie a fost desemnat David Schwartz cu spectacolul "Butoiul cu praf de pusca" de Dejan Dukovski. Cel mai bun spectacol al acestei editii a fost desemnat "Oameni si soareci" de John Steinbeck, un spectacol cu studenti ai anului IV Actorie. Arcadie Rusu a castigat premiul pentru coregrafie, Ionut Sociu pe cel pentru teatrologie, iar echipa spectacolului "Varietati papusaresti" - premiul pentru arta actorului manuitor de papusi si marionete. Premiul pentru scenografie nu s-a acordat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.