Cu mai putin de 500.000 de euro poti deveni proprietarul unui castel in Europa

In Italia, pe coasta Toscanei, daca vrei sa inchiriezi pentru o saptamina un apartament intr-un castel construit in anul 1500 pe malul Mediteranei, acesta costa intre 350 si 950 de euro. Plaja este la doar 300 de metri, iar arhipelagul toscan se afla la 20 de minute de mers cu bacul. Aflata in patrimoniul national, proprietatea romantica si exclusivista are un pret de vinzare de 300.000 de euro. Castele ieftine in Europa pot fi gasite si in Cehia, Suedia si Belgia.

Un castel in regiunea Boemia Centrala, in apropiere de Praga, costa cit o vila in Bucuresti, adica 570.000 de euro. Fortareata, construita in stil baroc, dateaza din jurul anului 1230 si a apartinut cavalerilor Zvikov. La acelasi pret, in Italia, in Roma, gasim un castel de 100 mp construiti, living room, doua bucatarii, doua dormitoare, o baie si 1.000 mp de gradina.

In Suedia, castelul Sjöskum are un pret de vinzare de 622.500 de euro. Situata in port, pe malul lacului Vättern, in oraselul Motala, proprietatea este cunoscuta sub denumirea de Palatul Alb, dovedin-

du-se o locuinta eleganta si luxoasa. Castelul, comisionat de un marinar suedez bogat, a fost creat de arhitecti britanici si restaurat ulterior, devenind emblema stilului suedez al anilor 1900.

"Palatul Alb" din Suedia costa 622.500 de euro, mai putin decit o vila in Aviatiei

In Belgia, legendarul castel Hoekweg, construit in jurul anului 1880, este pus la vinzare cu pretul de 1,1 milioane de euro. Situata in Battel, un oras de-a lungul riului Dyle, proprietatea construita in stil clasic este complet remobilata si poate fi transformata in birouri. Castelul este inconjurat de un hectar de parc, iar in imediata vecinatate exista cladiri anexe care dateaza din secolul 16. Ceva mai scump, un castel medieval din Ucraina, devenit patrimoniu european, costa aproximativ 1,3 milioane de euro, iar in Sicilia, Italia, gasim la un pret ceva mai mic, 850.000 de euro, un castel care a apartinut printesei de Lancia. Inconjurata de o curte medievala autentica, din secolul 12, proprietatea este marca inregistrata, iar principalele sale elemente si-au pastrat starea intacta, in ciuda trecerii timpului.